LA BOHEME CAFE

Jako kávu číslo jedna máme espresso směs tří 100% Arabic z různých oblastí, a to Costa Rici, Salvadoru a Brazílie.
Stupeň pražení je střední. V šálku se Vám rozvine chuť karamelu, mléčné čokolády a borůvek.

Na druhém mlýnku můžete zkusit chuť výběrové kávy, kterou měníme a tím, můžete poznat kávy z různých koutů světa různých chutí a specifik.

Něco o našem dodavateli

La Boheme představuje skupinu kávových odborníků a pěstitelů kávy z celého světa, kteří zasvěcují jejich životy k růstu nejkvalitnější a jedinečné kávy ze vzdálených koutů světa.Vše je vedeno Charlem Fleerem, kávovým průkopníkem, který věnuje svůj čas zlepšováním kvality kávy na celém světě a usiluje o integritu kávového průmyslu, jeho politiky a transparentnosti.Charles cestuje více než 4 měsíce v roce mezi Afrikou, Střední a Jižní Amerikou a je jedním ze členů poroty v kávových soutěžích mezi jednotlivými farmáři, vytváří tímto způsobem síť přímého obchodu mezi farmářem a obchodníkem a vše nakonec prezentuje konečnému zákazníkovi.

Zpracování kávy

Zpracování kávy zahrnuje všechny kroky a to od sběru kávových třešní až po konečnou fázi a tou je přeprava do naší pražírny. Sebemenší změna v procesu může významně ovlivnit konečnou chuť kávového zrna. Tyto rozdíly se vyskytují mezi různými zemědělci a liší se v jednotlivých zemích, jsou snadno ovlivnitelné životním prostředím (déšť, vlhkost, slunce). Naše oddělení zabývající se kvalitou kávy věnuje značné množství času a úsilí abychom zajistili nejlepší přímý kontakt s našimi partnerskými farmáři a vysvětlujeme jim jak bychom chtěli naši kávu zpracovat, tak aby byla zajištěna optimální chuť v šálku a experimentujeme s nimi o tom, jak mohou různé techniky zpracování vylepšit chuť jejich káv.

Etapy

Kroky zpracování kávy zahrnují především: čas mezi sběrem kávových třešní, následné odstranění třešní ze semen (rozvlákňování), stupeň, kterým je třešeň odstraněna ze semen (různé stupně mezi medovou a přírodní metodou), čas a typ fermentace, typ a teplota sušení, čas a podmínky zralosti Pergamina ( slupky ), loupání Pergamina a následné třídění zelené kávy. Vzhledem k citlivosti těchto kroků, tohle je další důvod, proč býti přítomen na farmách je nedílnou součástí zajištění naší kvality. Pro zjednodušení pochopení těchto kroků, níže naleznete další informace.